Wilt u thuis blijven wonen, maar kunt u niet meer alles zelf? Dan biedt thuiszorg uitkomst. We leveren allerlei vormen van zorg, van verpleging en verzorging tot nachtzorg, van thuisbegeleiding tot zorg in de laatste levensfase. Bij Icare Verpleging en Verzorging hebben we geen wachtlijsten. Heeft u zorg nodig, wij zijn er voor u.

Icare Reviews

  Meestal ervaren en empatische

  In de wondzorg krijg je bij complexe wonden niet zoals vroeger het specteam maar vaak onervaren of nog lerende verpleegkundigen. Icare wil graag dat jij alles via het officiële beleid doet. Met andere woorden. 5 ml ascorbinezuur mag officieel niet in de arm in 1 keer. Wel maakt een onervaren wondverpleegkundige de opmerking bij het degraderen in een wond " O dat kijk ik wel even mee en dan kan ik dat de volgende keer ook" Dit schrok mij af dat ik de regie van de wondzorg bij een andere betrouwbare organisatie heb neergelegd. Dit werd mij niet in dank afgenomen en werd achter mijn rug en zonder mijn medeweten met deze organisatie gebeld dat icare de regie had. Ik heb icare vriendelijk verzocht om de betreffende verpleegkundige niet meer te sturen omdat ik geen vertrouwen meer had in haar optreden. Dit werd geweigerd en ik moest op die dagen de zorg zelf maar in handen nemen. Na ongeveer 12 jaar waarin ik nooit heb geklaagd over het te laat komen of over enige andere collega vond men mijn verzoek te gek voor woorden. Daarom heb ik met pijn in mijn hart dan ook maar besloten om de relatie te beëindigen. Rare organisatie waar de klant zeker geen koning is. Met name de zogeheten leidinggevenden moeten weer eens met de voetjes op de grond gaan staan. In elk ander commercieel bedrijf hadden ze hun biezen kunnen pakken.

  Sterke punten
  Veel kundige en empatische verpleegkundigen

  Zwakke punten
  Luisteren niet naar de klant. Wat door mij als naar werd ervaren werd door leidinggevende gelijk gebagatelliseerd.

  Onprofessionele organisatie

  Onprofessionele organisatie Groningen

  - komen gemaakte afspraken rond planning niet na.
  Schuiven dit op een personeels tekort, terwijl er helemaal geen zorg wordt geleverd of een oplossing wordt voorgesteld.
  - zij bepalen hoe je zorg eruit komt te zien en of het minder kan zodat er in plaats van jou een nieuwe client kan worden aangenomen. "Door hun wond verpleegkundige letterlijk verteld"
  - personeel nauwelijks bijgeschoold, kennis niveau zeer matig.
  - management niet betrouwbaar in gemaakte afspraken naar client toe.

  Kortom zeker niet voor kiezen deze organisatie

  Sterke punten
  Er zijn een aantal jonge verpleegkundigen in het team die niet op planning zitten maar bij mij thuis kwamen die zeer goed waren. Maar die paar daar is ook alles mee gezegd.

  niet goed voor werknemers

  werknemers hebben te krappe tijden en veel administratie.

  Geweldige, zorgzame en vriendelijke mensen

  De afgelopen 3 maanden is mijn moeder verzorgd door het team van Icare en ik kan eigenlijk alleen maar lovend zijn over hun optreden.

  Zij ware vriendelijk zorgzaam, attent, wisten op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen en mijn moeder kende alle dames en heren bij naam.
  Regelmatig dezelfde vriendelijke dames en heren en dat vond zij fijn.
  Mijn moeder was in het begin lichtelijk opstandig, maar naarmate ze de dames (en heren) beter leerde kennen, vond zij het fijn dat zij kwamen.
  In één woord samengevat, geweldig!!

  ook mijn vader krijgt nu 2x per dag zorg, en omdat hij ze inmiddels aardig kent is er een geode synergie tussen Icare en mijn vader.
  Ook hier ben ik met het contact en het adequaat reageren van het Icare team zeer tevreden.
  Super.

  Ook de verslaggeving en meeleven (alsmede medeleven) is geweldig
  Heel veel dank!!

  Sterke punten
  Snel en adequaat kunnen reageren, behoefte die er nodig is inschatten.
  Zeer professioneel.
  Zorgzaam.

  Lui en klantonvriendelijk

  Al 12 jaar betaal ik via automatische incasso mijn lidmaatschapspremie. Zelden heb ik gebruik van hun diensten gemaakt. Een paar jaar geleden ben ik verhuisd en van bank gewisseld. Hierover heb ik contact met ze gehad; 'Ik wil graag lid blijven en blijven betalen, maar ik heb wel een ander rekeningnummer'. Krijg ik een email dat er een brief naar mijn adres is verstuurd. Natuurlijk nooit gekregen en een jaar later krijg ik opeens een Incassobureau (GGN) aan de telefoon. Of ik niet even 60eu aan hen wil betalen, omdat er nog een rekening van ICARE van 20eu openstaat. Direct met ICARE gebeld en hen dit verteld. Ze geven toe dat ze een fout hebben gemaakt, maar vanwege personeelstekort heeft het 'management' besloten om de achterstanden weg te werken door alle openstaande posten maar naar een incassobureau te sturen. Eén telefoontje of emailtje naar mij was genoeg geweest, mijn gegevens zijn gewoon bij hen bekend. De klantenservicemedewerker kon niets voor mij doen, omdat het nu over is genomen door het incassobureau. Dit bureau heeft toegegeven dat ICARE een fout heeft gemaakt en verzekert mij ervan dat ik de incassokosten niet hoeft te betalen. Het proces is nog lopend, ik wacht af. Al met al heeft I(DON'T)CARE voor mij een luie en klantonvriendelijke indruk achtergelaten.

  Nooit aan beginnen

  Nooit aan thuiszorg bij icare beginnen jij hebt totaal geen inspraak in tijden altijd wisselend personeel waardoor je elke dag opnieuw moet uitleggen wat er moet gebeuren.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zo flexibel als een loden deur

  Met een zorginstelling heb je er als mantelzorger een kopzorg bij

  Als mantelzorger ben je vaak afhankelijk van instanties als I-Care. Je kan niet zonder. Ik ben ook blij dat er steun is. Maar wat ik erg vind (en dat zal bij andere zorginstanties ook zo zijn) is dat bij de zorg voor mijn demente moeder geen oog is voor de dingen die zij nog wel kan. Het is makkelijker om dementen gewoon maar gelijk monddood te verklaren. Zo erg vind ik dit voor mensen met dementie! Er zijn nog zoveel dingen die ze wel kunnen. Maar als externe zorgverlener zul je je dan moeten verdiepen in de persoon. Er is ook veel verloop in de zorgverleners aan huis. Steeds maar weer een nieuw gezicht. Steeds weer een vreemde in het huis van mijn moeder. "Mevrouw herkende me niet en deed naar tegen me", staat er in het dagverslag. "Ik ben maar snel weggegaan. Mevrouw is erg wantrouwend." Kennelijk beseft men niet dat het huis van 'mevrouw' haar eigen privedomein is. En dat die stagiares (zoveel!) en nieuwe zorgverleners die direct bij haar in de keuken staan niet altijd direct welkom zijn.

  Sterke punten
  Er zijn lieve zorgverleners die wel een band opbouwen met mijn demente moeder en menselijk zorgzaam zijn.

  Zwakke punten
  Het systeem. Het is berekend. Het gaat om banen en werk. Zorgverleners verdiepen zich niet altijd wezenlijk in de mens die zij moeten verzorgen. Er zit rijp en groen in rijp in de zorgverlening omdat de vraag naar zorg op dit moment zo groot is.
  Wanneer het had gekund, had ik zorg op menselijke en vriendenmaat voor mijn moeder georganiseerd.

  geen dienstverlening, wel dokken!

  nooit mee in zee gaan, het zijn oplichters. je mag wel betalen maar als je dan om zorg komt krijg je die niet.

  Pure oplichting dus, trap er niet in !

  Sterke punten
  goed verdienmodel, wel je klanten laten betalen mar niet leveren.

  Zwakke punten
  oplichters

  Blij dat ze er zijn!

  We hebben tijdelijk thuiszorg nodig gehad.De medewerkers van Icare zijn kundig ,maar ook een luisterend oor.
  Ze gaven een juiste advies , wanneer we tegen iets aan liepen.

  Top team.
  Vriendelijk groet fam.Bruins.

  Sterke punten
  rustige en deskundig

  Zwakke punten
  N.V.T.

  Planning

  Ik heb geen inspraak op de tijden dat de zorg komt morgens. Ze plannen steeds laat in de morgen en me dag is dan al voor de helft om, en ook kan ik dan geen afspraken maken morgens bv.
  Heb ook van af begin aangegeven dat ik de dag dat de huishoudhulp komt zeker klaar wil zijnen het niet fijn en handig vind als ik bv om half elf, kwart voor elf wordt geduchte als het dan tijd is om te dweilen voor de hulp. Resultaat ik moet over vochtige vloer lopen en in me ondergoed naar me stoel lopen terwijl de hulp er is en ik dat niet wil.
  Kan niet eerder, en veel mensen die eerder willen bla bla. Ben razend. De hulpen zijn aardig maar meer als wassen ectra doen ze niet. Er zijn zorgaanbieders waarvan de zorg, even koffie zet, ontbijtje maakt avonds was even ophangt. Dat kan ik wel vergeten. Dus ik ga weg bij icare en adviseer het niemand, als je graag zelf ook inspraak wilt in de planning.

  Sterke punten
  De verzorgster zijn vriendelijk

  Zwakke punten
  Geen inspraak in de planning, wordt niet naar je geluisterd ze doen niks extras buiten de zorg om zoals even 'n was ophangen, koffie zetten.

  Klantvriendelijkheid

  Klantvriendelijkheid daar moeten ze nog veel aan doen. Wil je lidmaatschap opzeggen dat doen ze een partij moeilijk niet normaal!! Je bent een paar dagen te laat en je moet het weer een jaar lang je contributie betalen!! Omdat zij afwijkende opzegtermijn hebben!! Veel bedrijven komen je dan in redelijkheid te gemoet maar zijn zijn zo zuur dat ze dat nog niet kunnen doen!!

  Mijn advies is met zijn allen opzeggen!!

  Sterke punten
  Geen!! Koppig zijn

  Zwakke punten
  Te gemoet komen naar klanten!!

  Deurbeleid

  De afgesloten woningen van clienten wordt betreden door middel van sleutelkluis
  De woning wordt verlaten en niet! weer afgesloten sleutel terug in sleutelkluis een on afgesloten woning is niet veilig.

  argument wij mogen de patiënt niet opsluiten nee patient had de toegang vaan woning afgesloten gelijk iedere normale Nederlander.
  Icare gaat er aan voorbij dat zij volgend de wet voor de aan hun toevertrouwde zaken moeten zorg dragen als een goed huisvader. En een Gods huisvader doet zijn deur op slot voor hij gaat slapen.

  Sterke punten
  Medewekers

  Zwakke punten
  Organisatie zelf

  vakwerk met veel aandacht

  Je voelt je vermoeid, je voelt je niet prettig, het ontbreekt je aan moet, daarom komt Yvonne de Lange van Icare, dan gaat het weer goed. Veel aandacht bij het wassen, aankleden en verzorgen van de wond na een operatie.

  Sterke punten
  Haar vak bestaat uit liefde voor de mens

  Zwakke punten
  dat zij vertrekt

  Icare Norg prima.

  Thuiszorg Icare Norg heeft prima team. Meteen goed contact. Helpen geweldig om herstel te voorspoedigen. Komen met super tips en leven met je mee.
  Komen zo goed mogelijk op tijdstip die de klant kiest.

  Sterke punten
  Kundig en zeer aardig.

  Tevreden

  Ben erg tevreden over de zorg.
  Met hulp van Icare kon een vriendin tot haar overlijden thuis zijn. Dit vooral doordat er verschillende specialistisch zijn

Bezoek Icare

Schrijf een review