Buurtzorg

Goede zorg thuis vraagt een professionele en toegewijde belangstelling voor de persoonlijke situatie van de cliënt. Zo snel mogelijk inspelen op zorgvragen, samen oplossingen zoeken, grotere problemen voorkomen. Buurtzorg levert deze professionele zorg, regelt de zaken eromheen en zorgt ervoor dat iemand zelf kan blijven beslissen over wat er nodig is.

Buurtzorg Reviews

  Wondverzorging

  Na een fiets ongeluk was er wondverzorging nodig Een bijzondere deskundige van buurtzorg Heiloo is komen kijken en heeft de boel tot in de perfectie geregeld. 1 x per dag wondverzorging door verpleegkundige en leerling verpleegkundige. Na 14 dagen niet meer nodig. KLASSE en dank voor de goede zorgen

  Sterke punten
  Afspraken nakomen en deskundige verpleging

  Zwakke punten
  Niet

  Het kan beter bij buurtzorg

  Om te beginnen, is het jammer dat mensen die hun slechte ervaring(en)over Buurtzorg delen, als mopperen wordt gezien. Mensen zijn ontevreden en willen graag hun mening delen. Ik heb 1 jaar bij Buurtzorg gewerkt, een hoop meegemaakt, gezien en ervaren. Als je iets wat niet positief is wil delen, wordt je in een hoek geduwd of als niet collegiaal beschouwd. Dit was 1 van de redenen waardoor ik heb besloten om bij Buurtzorg weg te gaan en omdat er geen vertrouwings persoon is. De slechte ervaringen, wil niet zeggen dat het overal gebeurd. De teams waar het goed gaat, hou het zo want in andere teams gebeurd er genoeg vervelende dingen. De tijd dat ik bij Buurtzorg heb gewerkt, heb ik als leuk en leerzaam ervaren samen met sommige van de clienten. Sommige collega's doen geloven dat ze als team functioneren maar helaas is het ver van zoeken. Meestal wordt een of meerdere collega's met hoge functies gesproken over beslissingen die genomen moeten worden. Sommige van die collega's gedragen zich als oprichter van Buurtzorg. Diegene die het rooster maakt, houdt geen rekening met diensten zoals avond/nacht en gelijk de volgende dag dagdienst. Hun gaan ervan uit, dat er niet of weinig in de nacht gebeld wordt waardoor je zonder enkel probleem de volgende ochtend, dagdienst kan werken. Wanneer je erover wil praten, wordt je als niet collegiaal beschouwt en zeurpiet. Er is geen vertrouwings persoon, maar een regio coach. In de meeste gevallen, heeft diegene geen verstand van hoe omgaan met conflicten en luistert naar diegene met hoge functies in de team. Salaris is slecht. Je bent vaak heen en weer maar krijgt het niet betaalt en je komt ook niet aan je uren. Er wordt gedescrimineerd door collega's onderling en clienten(hoofddoek, ander huidskleur). Wanneer je het bespreekbaar wil maken, lijkt het onmogelijk omdat er altijd een "waarom" is en jij diegene bent die verkeerd bezig is. Veel arrogantie door collega's met hoge functies(verpleegkundige) De oprichter van Buurtzorg zie je bij evenementen en verder niet. Het is fijn om lezen dat het goed gaat bij sommige teams maar besef ook dat er mensen zijn die het moeilijk hebben gehad en ergens hun verhaal kwijt willen.

  Sterke punten
  Client staat centraal

  Zwakke punten
  Rooster Geen vertrouwingspersoon Salaris Descriminatie

  Zorgverlening

  Mijn ervaringen met buurtzorg zijn louter positief! Na 18 jaar bij een andere zorgaanbieder gewerkt te hebben overgestapt naar de buurtzorg. Inmiddels ruim 4 jaar werkzaam.Goed salaris, arbeidsvoorwaarden. Leuke clienten(soms al 10 jaar in zorg) Kortom al die negativiteit is misplaatst. Gemiddeld is ons cijfer een 9,2 voor de geleverde zorg door onze clienten. Zegt genoeg lijkt me. Genoeg tijd voor onze clienten. Interne scholing met toetsen..... en bevoegd en bekwaam.Met natuurlijk een diploma. Seminars volgen alles klopt gewoon. Leuk team met kundige collega's.Makkelijk om te mopperen op internet....

  Sterke punten
  Zelfsturend, genoeg tijd voor clienten. Genoeg mogelijkheden voor scholing.

  Zwakke punten
  Weinig mogelijkheden om uitzendkracht in te zetten.

  Pas op voor deze organisatie

  Met ruim 15.000 medewerkers is er geen Ondernemingsraad om voor de belangen van werknemers op te komen. Ze betalen volgens de VVT CAO niet de reistijd tussen cliënten wat als werktijd moet worden uitbetaald. Er is geen vertrouwenspersoon.. let op! Dat is dezelfde als de HR coach die managers van informatie voorziet. Ze overtreden de AVG door standaard je ziek te melden bij het UWV voor de no risk polis. Let op! Daar moet je als werknemer toestemming voor geven en een formulier voor invullen. En ze mogen het pas vragen na twee maanden dienstverband. Ze keuren ziekmeldingen niet goed wat de Arno arts bepaalt. Het lijkt haast een secte. De collega met de grootste mond heeft het voor het zeggen in de zelfsturende teams. Niveau van communicatie is armoedig

  Wel werken niet het aantal uren uitbetaald krijgen

  Slecht, en dan wel het uitbetalen. Niet het aantal uren uitbetaald krijgen die je wel gewerkt hebt. En of je dan nog even het start tijd en eind tijd zorg wil doorgeven van je inwerk periode!! Niet normaal. Geld in eigen zakken steken noemen we dat. Dat was Buurtzorg 1x en nooit weer. Ben 25 jaar verzorgende maar dit nog nooit mee gemaakt.

  Sterke punten
  ?

  Zwakke punten
  Geld in eigen zakken steken.

  zelfsturende teams zonder kennis wat dat betekent.

  Inene stopt de zorg, de manager heeft besloten dat alle afspraken gemaakt, buiten de zorg vallen. Dus red je maar met een douchestoel. Wij zijn verbijsterd achtergelaten. Nadat we zeker 4 intakes hebben gehad, want zelfsturend houdt in dat iedereen gaat bepalen hoe het moet worden geregeld bij je. Afspraken tellen niet. Want dat gaan we iedereen weer opnieuw bepalen. En dus uiteindelijk de manager begrenst dat. En stopt de zorg ineens. We hebben al 3 jaar geen zorg gehad, na een levensgevaarlijke hartoperatie, beroerte, nu dan een zware buikoperatie. Maar, de manager weet het beter, dit is geen hulp voor jullie, wie wel? Geen idee. We zijn gewoon hardwerkende Nederlanders geweest die bergen belasting hebben betaald, dus ja, die komen niet voor hulp in aanmerking. Ik ben nog nooit zo in de 'zeik gezet"als door deze mensen, meerdere keren, Veelerveen, is de locatie waar wij door zijn getroffen.

  Sterke punten
  De nieuwkomer, die nog niet door de zieke cultuur die er heerst zijn besmet.

  Zwakke punten
  Zelfsturend houdt niet in dat iedereen ter plekke weer een intake gaat doen, dat je niet hoeft te lezen wat de rapportage vertelt, en dat je je niet aan afspraken hoeft te houden. En als je daarop aangesproken wordt zet je ze gewoon uit zorg.

  Betrokken

  Ongelofelijk hoe betrokken deze mensen zijn! En de inzet die ze hebben. Een gave

  Fijne ervaring

  Het team dat mij helpt is begripvol, vriendelijk en alert. Ze lijken de tijd te hebben voor mij, ze houden in de gaten hoe het met mij gaat, vragen naar mijn welzijn en zijn ook ok als ik er niets over wil delen. Ik zie in de rapportages de belangrijke punten terug. Hoewel ik ook zie dat de één beter rapporteert dan de ander, af en toe mis ik iets in de rapportage wat ik wel verteld heb, maar tot nu toe waren dat geen zeer belangrijke zaken en ik kan nog prima zelf regie voeren dus in principe niet nodig. Prima ervaring tot nu toe.

  Sterke punten
  Flexibel, lijken tijd te hebben, geïnteresseerd, begripvol

  Zwakke punten
  Ik heb de indruk dat er binnen het team veel gevraagd word van elkaar... ieder is altijd paraat om gebeld te worden voor extra werk en ik vraag me af of dit niet en te grote wissel gaat trekken op de medewerkers, 1 medewerker stopt ook om die reden. Ze zijn heel toegewijd, maar burn out ligt wel op de loer. Mede wellicht door een personeelstekort info de zorg???

  Slecht

  Ik kan mezelf nog insoppen en afspoelen echter mijn haren wassen lukt niet meer. Dat laatste stukje zelfredzaamheid zorgt er nu voor dat ze niet meer komen om te helpen met haren wassen. Dat probleem mag ik helemaal zelf oplossen. Dit was niet IN OVERLEG MET DE CLIENT maar een MEDEDELING !! Inmiddels 3 jaar zorg van Buurtzorg echter evaluaties heb ik nooit mee mogen maken. Er wordt aangedragen dat de medewerkers in de keuken / woonkamer zitten. Dat is toch te belachelijk voor woorden. Hoe kun je van daar uit in vredesnaam bepalen of je client hulp nodig heeft ?

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  De zorg

  Ondanks een PTZ-verklaring geweigerd 12,5 uur zorg te verlenen

  Met verbazing, verschrikking , emotie en afschuw 2 weken geleden naar het programma Pointer gekeken waar lduidelijk werd dat de thuiszorg wel de uren schrijft maar niet de nodige zorg verleend. Mijn man had een PTZ verklaring en Buurtzorg in Bunnik weigerde die zorg te verlenen. Ze wilden 3 keer per dag komen kijken en verder niets tot ik nog amper kon lopen en helse pijnen in mijn rechterbeen had. Toen moesten ze wel en ik kreeg 5 nachten per week hulp. Ze bleven zeuren of mijn kinderen de mantelzorg niet konden doen en maar ontslag of verlof moesten nemen. Ik vermoed dat het gelvgeld van de verzekering voor de PTZ-zorg wel betaald is aan Buurtzorg en Buurtzorg zich zo verrijkt aan de patinten over de rug van de patint en de mantelzorger. Dus er werken bij Buurtzorg keiharde en genadeloze verpleegkundigen , die niets hebben met de patinten, maar er enkel werken voor het salaris en zich voor het karretje van Buurtzorg Nederland laten spannen om zo min mogelijk zorg te verlenen om zoveel mogelijk te declareren, zodat Buurtzorg Nederland zich in snel tempo kan verrijken. Ik noem dit mee helpen aan frauderen.Nog steeds heb ik enigszins last van mijn been en heb ik moeite met hoe de verpleegkundigen van Buurtzorg mij en mijn man behandeld hebben. Hij is vorig jaar 5 aug.overleden. Ik als vrouw van toen 74 jaar oud , moest hem dag en nacht verplegen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Harteloze en keiharde verpleegkundigen, enkel werken voor het geld

  Ondanks een PTZ-verklaring geweigerd 12,5 uur zorg te verlenen

  Met verbazing, verschrikking , emotie en afschuw 2 weken geleden naar het programma Pointer gekeken waar lduidelijk werd dat de thuiszorg wel de uren schrijft maar niet de nodige zorg verleend. Mijn man had een PTZ verklaring en Buurtzorg in Bunnik weigerde die zorg te verlenen. Ze wilden 3 keer per dag komen kijken en verder niets tot ik nog amper kon lopen en helse pijnen in mijn rechterbeen had. Toen moesten ze wel en ik kreeg 5 nachten per week hulp. Ze bleven zeuren of mijn kinderen de mantelzorg niet konden doen en maar ontslag of verlof moesten nemen. Ik vermoed dat het gelvgeld van de verzekering voor de PTZ-zorg wel betaald is aan Buurtzorg en Buurtzorg zich zo verrijkt aan de patinten over de rug van de patint en de mantelzorger. Dus er werken bij Buurtzorg keiharde en genadeloze verpleegkundigen , die niets hebben met de patinten, maar er enkel werken voor het salaris en zich voor het karretje van Buurtzorg Nederland laten spannen om zo min mogelijk zorg te verlenen om zoveel mogelijk te declareren, zodat Buurtzorg Nederland zich in snel tempo kan verrijken. Ik noem dit mee helpen aan frauderen.Nog steeds heb ik enigszins last van mijn been en heb ik moeite met hoe de verpleegkundigen van Buurtzorg mij en mijn man behandeld hebben. Hij is vorig jaar 5 aug.overleden. Ik als vrouw van toen 74 jaar oud , moest hem dag en nacht verplegen.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Harteloze en keiharde verpleegkundigen, enkel werken voor het geld

  'We weten dat u een ziekte heeft'

  Zorg conform Buurtzorg: Goede zorg thuis vraagt een professionele en toegewijde belangstelling voor de persoonlijke situatie van de clint. Als je niet weet welke progressieve aandoening de client heeft en wat de invloed hiervan is op de persoonlijke situatie van de client kun je geen goede zorg thuis leveren. Zorgverleners zitten tijdens mijn zorg te rapporteren echter rapportage over mij ontbreekt volledig. Zelfs huisartsen- en specialistenbezoek wordt niet gerapporteerd. Hoe mijn leven eruit ziet wordt niet naar gevraagd. Ze weten enkel dat ik een ziekte heb. Na 2,5 jaar ben ik nog altijd een nummer met een ziekte.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Totaal geen belangstelling voor de persoonlijke situatie en aandoening van de clint. Reden om niets te vragen: 'u bent jong'. Tja .... ?!?

  Buurtzorg organisatie die geen zelfreflectie kent

  Buurtzorg schendt met zeer grote regelmaat privacy van clinten, niet alleen door over aan clinten te praten met andere clinten (schending beroepsgeheim), maar ook door mensen die geen behandelrelatie met de clint hebben en daarmee dus een schending van de privacy (AVG). Buurtzorg laat clinten toestemmingsverklaringen teken voor gebruik van software/apps zonder dat ze weten wat de gevolgen zijn voor de clint van wie de data wordt opgeslagen. Buurtzorg zorgt voor interne scholing, maar er wordt geen kennistoets afgenomen over de lesstof. Dus ook "ik lees het thuis wel" is voor heb voldoende. Buurtzorg medewerkers voeren handelingen uit waarvoor zij niet bekwaam zijn. Buurtzorg hanteert niet het standaard principe ANNA (altijd nagaan nooit aannemen), ze doen eerst maar wat zonder vooraf na te gaan of dat of (jurisch gezien) mag. Buurtzorg slaat privacy gevoelige informatie op via Google drive en Google analyseert alle data die met haar software gebruikt worden. Buurtzorg heeft infectiepreventie beleid onder toezicht van een deskundige infectiepreventie. Buurtzorg voert geen functioneringsgesprekken en geen anoniem klanttevredenheidsonderzoek. Buurtzorg overtreedt structureel de Arbeidstijdenwet. Buurtzorg kent geen enkele vorm van zelfreflectie. Buurtzorg wil alleen de leuke zorg en al het andere schuiven ze het liefst door of zoeken een andere manier van zo'n clint af te komen.. Buurtzorg zorgt dat ouders van medewerkers met voorrang in zorg worden genomen. Buurtzorg Nederland (hoofdkantoor) pleegt na het indienen van een klacht geen wederhoor bij de klager. Men is dus niet uit op waarheidsvinding, maar geeft eigen medewerkers bij voorbaat altijd gelijk.

  Sterke punten
  Flexibel

  Zwakke punten
  Slecht omgaan met privacy. Slecht in communicatie. Slecht in omgaan met kritiek. Willen alleen leuke zorg. Laten medewerkers die niet bekwaam zijn voor bepaalde handelingen de handelingen gewoon uitvoeren. Wonen scholing bij zonder dat achter de opgedane kennis getoetst wordt. Willen alleen zorg met een einddatum (levend of dood). Hebben geen deskundige infectiepreventie t.b.v. multiresistente organismen (MRSA, BRMO, VRE)

  Buurtzorg organisatie die geen zelfreflectie kent

  Buurtzorg schendt met zeer grote regelmaat privacy van clinten, niet alleen door over aan clinten te praten met andere clinten (schending beroepsgeheim), maar ook door mensen die geen behandelrelatie met de clint hebben en daarmee dus een schending van de privacy (AVG). Buurtzorg laat clinten toestemmingsverklaringen teken voor gebruik van software/apps zonder dat ze weten wat de gevolgen zijn voor de clint van wie de data wordt opgeslagen. Buurtzorg zorgt voor interne scholing, maar er wordt geen kennistoets afgenomen over de lesstof. Dus ook "ik lees het thuis wel" is voor heb voldoende. Buurtzorg medewerkers voeren handelingen uit waarvoor zij niet bekwaam zijn. Buurtzorg hanteert niet het standaard principe ANNA (altijd nagaan nooit aannemen), ze doen eerst maar wat zonder vooraf na te gaan of dat of (jurisch gezien) mag. Buurtzorg slaat privacy gevoelige informatie op via Google drive en Google analyseert alle data die met haar software gebruikt worden. Buurtzorg heeft infectiepreventie beleid onder toezicht van een deskundige infectiepreventie. Buurtzorg voert geen functioneringsgesprekken en geen anoniem klanttevredenheidsonderzoek. Buurtzorg overtreedt structureel de Arbeidstijdenwet. Buurtzorg kent geen enkele vorm van zelfreflectie. Buurtzorg wil alleen de leuke zorg en al het andere schuiven ze het liefst door of zoeken een andere manier van zo'n clint af te komen.. Buurtzorg zorgt dat ouders van medewerkers met voorrang in zorg worden genomen. Buurtzorg Nederland (hoofdkantoor) pleegt na het indienen van een klacht geen wederhoor bij de klager. Men is dus niet uit op waarheidsvinding, maar geeft eigen medewerkers bij voorbaat altijd gelijk.

  Sterke punten
  Flexibel

  Zwakke punten
  Slecht omgaan met privacy. Slecht in communicatie. Slecht in omgaan met kritiek. Willen alleen leuke zorg. Laten medewerkers die niet bekwaam zijn voor bepaalde handelingen de handelingen gewoon uitvoeren. Wonen scholing bij zonder dat achter de opgedane kennis getoetst wordt. Willen alleen zorg met een einddatum (levend of dood). Hebben geen deskundige infectiepreventie t.b.v. multiresistente organismen (MRSA, BRMO, VRE)

  Buurtzorg organisatie die geen zelfreflectie kent

  Buurtzorg schendt met zeer grote regelmaat privacy van clinten, niet alleen door over aan clinten te praten met andere clinten (schending beroepsgeheim), maar ook door mensen die geen behandelrelatie met de clint hebben en daarmee dus een schending van de privacy (AVG). Buurtzorg laat clinten toestemmingsverklaringen teken voor gebruik van software/apps zonder dat ze weten wat de gevolgen zijn voor de clint van wie de data wordt opgeslagen. Buurtzorg zorgt voor interne scholing, maar er wordt geen kennistoets afgenomen over de lesstof. Dus ook "ik lees het thuis wel" is voor heb voldoende. Buurtzorg medewerkers voeren handelingen uit waarvoor zij niet bekwaam zijn. Buurtzorg hanteert niet het standaard principe ANNA (altijd nagaan nooit aannemen), ze doen eerst maar wat zonder vooraf na te gaan of dat of (jurisch gezien) mag. Buurtzorg slaat privacy gevoelige informatie op via Google drive en Google analyseert alle data die met haar software gebruikt worden. Buurtzorg heeft infectiepreventie beleid onder toezicht van een deskundige infectiepreventie. Buurtzorg voert geen functioneringsgesprekken en geen anoniem klanttevredenheidsonderzoek. Buurtzorg overtreedt structureel de Arbeidstijdenwet. Buurtzorg kent geen enkele vorm van zelfreflectie. Buurtzorg wil alleen de leuke zorg en al het andere schuiven ze het liefst door of zoeken een andere manier van zo'n clint af te komen.. Buurtzorg zorgt dat ouders van medewerkers met voorrang in zorg worden genomen. Buurtzorg Nederland (hoofdkantoor) pleegt na het indienen van een klacht geen wederhoor bij de klager. Men is dus niet uit op waarheidsvinding, maar geeft eigen medewerkers bij voorbaat altijd gelijk.

  Sterke punten
  Flexibel

  Zwakke punten
  Slecht omgaan met privacy. Slecht in communicatie. Slecht in omgaan met kritiek. Willen alleen leuke zorg. Laten medewerkers die niet bekwaam zijn voor bepaalde handelingen de handelingen gewoon uitvoeren. Wonen scholing bij zonder dat achter de opgedane kennis getoetst wordt. Willen alleen zorg met een einddatum (levend of dood). Hebben geen deskundige infectiepreventie t.b.v. multiresistente organismen (MRSA, BRMO, VRE)

  Programma kassa over de PTz- verklaring

  Bij het programma Kassa werd geklaagd dat verzekeringen maar 12,5 uur zorg verlenen bij een terminale patint. Ook mijn man die terminaal was had dus recht op 12,5 uur zorg. Dit werd ook toegestaan door de verzekering Aevitae onderdeel van VGZ. Echter Buurtzorg in Bunnik weigerde , die zorg te verlenen, want dat kostte volgens hen voor Buurtzorg geld. Dit is letterlijk een gevecht met Buurtzorg geworden. Ook Buurtzorg Nederland loste dit niet op. Pas toen ik compleet door mijn rug ging en amper nog kon lopen kreeg ik 12,5 uurs zorg 5 dagen per week. Dus niet eens 7 dagen. Constant zeuren of de kinderen niet meer mantelzorg konden overnemen. Ik heb een klacht ingediend bij Buurtzorg Nederland en doodleuk kreeg ik als antwoord dat ik niet meer zorg wilde vanwege privipacy. Conclusie: de mensen bij kassa klaagden , dat 12,5 uur zorg te weinig was, maar ik kreeg helemaal niets. Ja, 3 keer hebben ze mijn man gewassen en dan moest ik meer dweilen, want de hele vloer was kletsnat. En even fragmin spuiten. In het weekend super- pubis katheter schoonmaken en dan kon ik het iedere keer bijplakken, omdat het slecht geplakt was. Buurtzorg Bunnik was zeer ondeskundig en keiharde verpleegkundigen, die enkel voor het geld werkten en niets met patinten hadden. Ze waren meer met hun laptop bezig dan met de patient

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Ondeskundig, keiharde vrouwen met geen in voelingsvermogen.

  Zo blij met buurtzorg Loosduinen

  Ik ben zo blij met buurtzorg Loosduinen. Ik ben mantelzorger voor mijn moeder van 88. Sinds bijna 2 jaar gaan ze in de ochtend langs om haar medicijnen te geven en haar ontbijt/lunch klaar te maken. Als er iets is dan bellen ze me om te overleggen. Het is een klein team en mijn moeder vindt ze allemaal aardig. Ze zien ook wanneer ik het te zwaar krijg en zeggen ook meid ga lekker een weekje weg dan maken wij in de avond het eten warm. Mijn moeder eet nl iedere dag bij me.

  Sterke punten
  Lief, doortastend en meedenkend

  Zwakke punten
  Ik kan echt niets verzinnen. Als ik mijn vriendinnen hoor over de zorg voor hun ouders dan kan ik alleen maar ontzettend blij zijn!

  Klachtenbehandeling Buurtzorg Nederland vol leugens

  Mijn man is 5 aug.overleden. Ik heb een klacht ingediend over het gevecht om professionele hulp, omdat ik 9 mei een PTZ verklaring kreeg van het Meander Ziekenhuis in Amersfoort. Er werd me duidelijk gemaakt dat ik de zorg niet allen aan zou kunnen. Dat werd zoals u kunt lezen Buurtzorg Bunnik een nachtmerrie Het antwoord was , dat ik geen hulp accepteerde, want ik wilde privacy. Een grote leugen.De brief aan Achmea eind mei heb ik in mijn bezit, waardoor ik dat kan bewijzen. Pas eind mei kreeg ik na flinke woordenwisselingen minimale hulp. Je bent al zeer verdrietig en dan wordt je ook nog zo afschuwelijk behandeld.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Ook nog leugenaars

  Buurtzorg Bunnik een nachtmerrie

  De eerst 3 maanden geen klachten over Buurtzorg Bunnik, maar toen mijn man een PTZ verklaringkreeg werd het een regelrecht gevecht met Buurtzorg. Ze weigerden een professionele verpleegster in te schakelen. Ik moest dacht en nacht voor mijn man klaarstaan. Vaak 10 keer per nacht van de bank af. Ik sliep in dehuiskamer op de bank. Na een maand en veel ruzie met Buurtzorg en Max vandaag en de verzekering ingeschakeld te hebben kreeg ik 4 uur per week. Na een week weer met veel tramelent kreeg ik 5 uur 5dagen per week. Mijn huisarts belde Buurtzorg en de verpleegkundige zei doodleuk: Is die man wel zo ziek.de week erop ging ik door mijn rug en kon amper nog lopen. Toen moesten ze wel 5 dagen per week van 23:00 tot 11:00 geven. In de weekenden verzorgde mijn dochter mijn man. Ook werd door meerdere verpleegkundigen gezegd, dat mijn zoon en dochter maar onbetaald verlof moesten nemen om de zorg op te nemen. De nachtverpleegkundige was steeds dezelfde en die raakte oververmoeid en wilde meer lorazepan. Had ik dat maar niet toegestaan. Hij was nog mobiel en teveel lorazepan veroorzaakt spierzwakte, dat vertelde de huisarts de dag voor hij overleed. Hij is namelijk overleden door te vallen. Hij zakte door zijn benen. Eerst overdag en toen s nachts, omdat de nachtzuster niet wakker was. Ook wilde Buurtzorg de huisartsenpost niet bellen. wij waren te lastig en wilden niet naar hen luisteren. De dienstdoende huisarts nam contact op met onze huisarts en kwam direct. Zo ook toen Buurtzorg en die wilde klagen over ons, maar werd door de arts de mond gesnoerd. Hij maakte duidelijk dat mijn man niet zoveel lorazepan had mogen hebben. Niet de kanker, maar teveel lorazepan werd zijn dood.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Autoritair, geen 24 uurs zorg willen bieden, bemoeiziek, je willen behandelenals een onmondig kind, geen oog voor de patint, hardvochtig, slordig met verzorging van suprapubisch katheter, respectloos, luisteren niet

  Bij de buurtzorg zit je goed als je behandeld wil worden als een klein kind.

  Ik ben zo blij dat ik van deze organisatie af ben. Ze behandelen je als een klein kind, bepalen wat goed voor jou is. Je hebt totaal geen zelfregie meer. Maar wat ik het ergste heb gevonden dat ze aandoeningen verzonnen. Veel fouten op het gebied van aandoeningen in het dossier. Er waren er bij die meer met hun telefoon aan het spelen waren dan dat ze daadwerkelijk zorg verleenden.

  Sterke punten
  Ze zijn supersterk in koffiedrinken en roddelen over collegas.

  Zwakke punten
  Alles wat te maken heeft met de verzorging van de zorgvrager.

  Respectloos met hulp vragende om gaan door verschillende medewerkers van buurtdienst, en geen mogelijkheid een klacht in te dienen wanneer je geen lopend contract meer hebt met buurtdienst op het moment van willen klagen.

  Tot mijn spijt ben ik super teleurgesteld in deze organisatie. Ik had er meer van verwacht maar in de praktijk hangt het erg af van welke medewerker je mee te maken krijgt. Een behoorlijk aantal is brutaal en denkt de macht te hebben. Respect naar de hulpvrager is er niet en kennis van zaken over hoe men met mensen omgaat op het sociale vlak laat zeer veel te wensen over! Op tijd hulp bieden en de volgens afspraak de afgesproken hoeveelheid uren is lang niet altijd mogelijk en er heerst een cultuur dat men informatie over de hulp vragende rapporteert die niet van te voren geverifieerd wordt.Ook klopt de gegeven informatie niet is mijn ervaring. Zeer kwalijk dat het achter de rug van de hulp vragende gebeurt. Op het kantoor in Almelo reageert men afwijzend wanneer je probeert verhaal te halen over gebeurtenissen waar je niet tevreden over bent. Door het systeem dat je het met de plaatselijke medewerkers moet oplossen in eerste instantie gaat men voorbij aan de onmogelijkheid daarvan vaak. Het zou mooi zijn als het kan maar de praktijk leert echt anders. Een mooie theorie maar in de praktijk raadt ik het iedereen af zolang de organisatie niet meer het gesprek met de hulp vragende aan wil gaan over zaken waar deze ontevreden over is. Deze organisatie heeft nog wel het 1 en ander te verbeteren voordat het zijn streven de beste van Nederland genoemd te worden behaalt!!!

  Sterke punten
  Idealen zijn goed om aan te blijven werken.

  Zwakke punten
  Niet toegankelijk voor feedback, niet klant vriendelijk genoeg. Te sterk overtuigd van hun eigen gelijk en te hoge eigen dunk!

  Aanrader

  Zelf ben ik sinds een jaar werkzaam bij de Stichting Buurtzorg als verpleegkundige. Ik schrik van de negatieve reacties op deze website. Ik zie dat de geschreven reviews al verouderd zijn, maar toch kan ik het niet laten om een andere kant te belichten en om mijn ervaringen met jullie te delen. Voor mij is het werken binnen Buurtzorg een verademing. Eindelijk heb ik de mogelijkheid om aan te kunnen sluiten bij de wensen en behoeften van de clint en kan ik een positieve bijdrage leveren aan hun welzijn. Het geeft mij een ontzettend dankbaar gevoel, wanneer ik een clint kan bieden wat hij/zij graag ontvangt. Met een lach en soms ook met een traan. Je maakt zulke mooie en intense momenten mee, die zijn onbetaalbaar. Daar wil ik wel wat extra's voor doen. Graag zelfs! Ik vind het zo mooi, dat mensen ons binnen laten in hun persoonlijk leven en ons deel laten zijn van hun dagelijkse ritueel. Ik kan daar alleen maar met respect over praten. Respect voor alle mantelzorgers die hun dierbare zo lang mogelijk proberen thuis te verzorgen, soms zelfs ten koste van hunzelf. Respect voor alle clinten die de zorg uit handen durven te geven en die kwetsbaar durven te zijn. Diep respect! Nu ik toch bezig ben met schrijven, ga ik maar even door. Graag wil ik nog een stukje informatie delen over hoe het werken bij Buurtzorg er ongeveer uitziet. Ik spreek hier vanuit mijn eigen ervaring en ervaringen die ik binnen mijn eigen team waar ik werkzaam ben heb opgedaan. Als klein team ben je zowel krachtig als kwetsbaar. De kracht ligt hem in de korte lijnen en de bekendheid voor de clint. Dit geeft een vertrouwd beeld en zorgt ervoor dat we gemakkelijk kunnen aansluiten bij de wensen van de clint. De kwetsbaarheid zit hem (naar mijn ervaringen) in de belastbaarheid van het team, bijvoorbeeld bij ziekte of(een actueel en landelijk probleem) bij personeelstekort. Van jou als zorg medewerker vraagt dit een flexibele houding en bereidheid om eventueel extra diensten te werken. Dit is iets wat je moet beseffen wanneer je erover denkt om bij Buurtzorg te werken. Werken bij Buurtzorg vraagt om extra inzet, omdat je zelfsturend bent. Je runt met elkaar de zorg en bent met elkaar dan ook verantwoordelijk. Je kunt het een beetje vergelijken met het hebben van een klein eigen bedrijfje. Je moet het met elkaar draaiende houden. Een samenwerking met disciplines en omliggende organisaties is onmisbaar. Krachten bundelen is een sleutel in kwalitatief goede zorg. Ook van de onderlinge samenwerking vraagt dit de nodige inzet. Binnen een team zijn er altijd 'de natuurlijke leiders', echter hierin hoort geen rangorde te zijn. Zolang je gebruik maakt van elkaars kwaliteiten, elkaar open en eerlijk feedback durft te geven en in gesprek blijft is er een goede samenwerking mogelijk. Heb je ondersteuning nodig bij het aanleren of bij een persoonlijk leerdoel, dan is dit uiteraard mogelijk. Je kan bijvoorbeeld een buddy in je team krijgen die je ondersteund bij het werken aan je eigen leerdoel. Er is veel mogelijk wanneer je het maar open bespreekbaar maakt. Voor het stukje kwaliteitsbevordering is er de Leeromgeving. Het hele jaar door worden er scholingen georganiseerd waar je jezelf voor in kunt schrijven. In ons team weten we van elkaar wie waar bevoegd voor is. Dit wordt jaarlijks op een lijst bijgehouden. Ook hebben we een aantal collega's die in samenwerking met omliggende teams krachten bundelen mbv een expert netwerk. Dit expert netwerk bestaat uit hoog bekwame collega's t.a.v. een bepaalde handeling. (voorbeeld: cadd-legacy pca, infusie pomp)

  Sterke punten
  Persoonlijk, regie bij de clint, samen werken met mantelzorgers, zorg op maat, vertrouwd, flexibel, goede kwaliteit zorg, ruim aanbod aan scholingen binnen de organisatie, intensieve samenwerkingen.

  Zwakke punten
  Kwetsbaarheid van het team, bijvoorbeeld bij ziekte. Dit vraagt flexibiliteit van de medewerkers.

  Slecht,niet doen!

  In 2 dagen tijd verschillende medewerkers gezien, over mantelzorgers heen willen walsen, steeds het gevoel hebbe n in te moeten grijpen, daardoor zwaardere belasting mantelzorg. Deskundigheid laat te veel aan wensen over, daardoor nog meer zorgen,verdriet en slapeloze nachten. Niet juist reageren op gebeurtenissen, brutaal en het beleid van de huisarts zonder overleg willen wijzigen. zorgmedewerkers proberen veel op gevoelens in te spelen in plaats van meer deskundigheid in de zorg te laten zien. Onprofessioneel gebruik van wondmatriaal, en slordig in opruimen van materiaal. Ontbreken van nachtzorg en alameringssysteem. Daardoor van 2 zorgaanbieders afhankelijk. Verschrikkelijk!

  Sterke punten
  Goed in inpeperen van clinten, zorg zeer slecht !

  Zwakke punten
  Alles

  waardeloos

  Mijn (oude) moeder heeft wondverzorging gehad via Buurtzorg. Op zich was alles wel goed geregeld, afspraken werden nagekomen, op tijd enz. Maar de medewerksters waren verschrikkelijk bemoei-ziek en nieuwsgierig. En heel onprettig in de omgang. Mijn moeder was er gauw mee klaar, met deze dames..Ze heeft nog steeds wondverzorging van thuiszorg maar nu van een andere organisatie, en dat bevalt haar veel beter..Het erge is dat Buurtzorg afspraken heeft met het plaatselijke ziekenhuis. Een patint die naar huis gaat, heeft geen keuze, alleen Buurtzorg is mogelijk!

  Sterke punten
  Betrouwbaar, stipt

  Zwakke punten
  Bemoei-zieke medewerksters, boeren troela's die verschrikkelijk nieuwsgierig zijn. Buurtzorg doet zich voor als een zeer goede organisatie die alles heel goed voor mekaar heeft. Maar wie er mee te maken krijgt, en goed verder kijkt dan z'n neus lang is, zal al gauw in de gaten hebben dat het hier gaat om een stel onsympathieke boeren-graaiers die alleen maar voor zichzelf bezig zijn

  vergissing

  buurtzorg roerdalen, enkele medewerksters spelen voor eigen rechter bemoeizucht, machtsvertoon zoals een virgilia en hannie, zijn leugenaarsters, hebben geen inlevingsvermogen, tonen respectloos gedrag, kunnen niet omgaan met ouderen, sturen iedere week 7 verschillende meiden naar mensen voor verzorging, zeg je er wat van dat beperken ze de zorg met minder uren minder verzorging, schandalig.

  Sterke punten
  ook een paar hele goede verzorgsters, die liefdevolle verzorging geven

  Zwakke punten
  kunnen geen stoma aanbrengen op twee na spelen eigen baas communiecatie luisteren niet geen respect geen normen en waarden inlevingsvermogen heel slecht


Bezoek Buurtzorg

Schrijf je eigen review