Met een zorginstelling heb je er als mantelzorger een kopzorg bij

Met een zorginstelling heb je er als mantelzorger een kopzorg bij

Als mantelzorger ben je vaak afhankelijk van instanties als I-Care. Je kan niet zonder. Ik ben ook blij dat er steun is. Maar wat ik erg vind (en dat zal bij andere zorginstanties ook zo zijn) is dat bij de zorg voor mijn demente moeder geen oog is voor de dingen die zij nog wel kan. Het is makkelijker om dementen gewoon maar gelijk monddood te verklaren. Zo erg vind ik dit voor mensen met dementie! Er zijn nog zoveel dingen die ze wel kunnen. Maar als externe zorgverlener zul je je dan moeten verdiepen in de persoon. Er is ook veel verloop in de zorgverleners aan huis. Steeds maar weer een nieuw gezicht. Steeds weer een vreemde in het huis van mijn moeder. "Mevrouw herkende me niet en deed naar tegen me", staat er in het dagverslag. "Ik ben maar snel weggegaan. Mevrouw is erg wantrouwend." Kennelijk beseft men niet dat het huis van 'mevrouw' haar eigen privedomein is. En dat die stagiares (zoveel!) en nieuwe zorgverleners die direct bij haar in de keuken staan niet altijd direct welkom zijn.

Sterke punten
Er zijn lieve zorgverleners die wel een band opbouwen met mijn demente moeder en menselijk zorgzaam zijn.

Zwakke punten
Het systeem. Het is berekend. Het gaat om banen en werk. Zorgverleners verdiepen zich niet altijd wezenlijk in de mens die zij moeten verzorgen. Er zit rijp en groen in rijp in de zorgverlening omdat de vraag naar zorg op dit moment zo groot is.
Wanneer het had gekund, had ik zorg op menselijke en vriendenmaat voor mijn moeder georganiseerd.

Bezoek Icare Reviews over Icare

1 reactie

Het lijkt mij vrij logisch dat u met een PTZ indicatie niet voldoende zorg krijgt. Dat werkt nl zo: Er zit een maximum aan uren zorg net als de WLZ. Als u geen geld heeft om een brood te kopen geeft de bakker u ook geen brood. Zo simpel is het. Dus het kon waarschijnlijk niet anders.
Wens u sterkte!

Bezoek Icare Reviews over Icare

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Icare
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden