Veilig en comfortabel slapen in een seniorenbed

Veilig en comfortabel slapen in een seniorenbed

12 september 2017

Een goede nachtrust is voor iedereen erg belangrijk. Heeft u lichamelijke beperkingen of bent u wat stram in de spieren dan kan naar bed gaan en weer opstaan echter belemmeringen veroorzaken. Standaard bedden zijn niet hoog genoeg om makkelijk in en uit te stappen. Een seniorenbed is daneen uitkomst. Deze bedden zijn hoger en meestal zelfs in hoogte verstelbaar. Zo bepaalt u zelf de ideale hoogte. Bovendien is het opmaken van seniorenbedden is een stuk comfortabeler omdat u niet of nauwelijks hoeft te bukken.

Seniorenbedden zijn er in alle soorten en maten. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

 

Seniorenbedden en de verschillende mogelijkheden

Net als bij standaard bedden, zijn seniorenbedden ook als 1-persoons of 2-persoons bedden verkrijgbaar. Er zijn ook uitvoeringen waarbij twee 1-persoonsbedden dusdanig tegen elkaar kunnen worden geplaatst dat ze een 2-persoons bed vormen. Vaak zijn deze bedden voorzien van wielen zodat u de bedden eenvoudig van elkaar kunt scheiden. Dit heeft als voordeel dat u makkelijk de vloer onder de bedden kunt reinigen, maar ook is het eenvoudiger om de bedden gescheiden op te maken.

Seniorenbedden onderscheiden zich vooral door de hoogte. Ze zijn meestal verstelbaar. De bodemdrager kunt u dan op uw eigen gewenste hoogte elektrisch instellen. Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft de lengte en breedte van het bed. Ook wat betreft de uitvoering is er volop keuze; van sereen wit tot diepbruin en in alle stijlen. Er zijn seniorenbedden die kunnen worden uitgebreid met bijpassende kledingkasten, nachtkastjes, ladekasten en bijvoorbeeld spiegels.

 

Maak van uw eigen bed een comfortabel seniorenbed

Kunt of wilt u geen afstand doen van uw eigen bed, maar heeft u toch extra comfort nodig? Dan zijn er volop mogelijkheden om van een standaard bed en seniorenbed te maken. Allereerst zijn er verschillende soorten bedverhogers te koop waarmee u de poten van uw bed kunt verlengen. Bedverhogers zijn er in verschillende maten. Afhankelijk van de voor u ideale hoogte zijn ze verkrijgbaar met een hoogte van 7 tot 25 cm. Ze worden altijd verkocht per 4 stuks. Overigens zijn er ook verhogers voor stoelen.

Rugsteunen zijn erg prettig als u graag rechtop wilt zitten in bed. Er zijn vaste steunen, maar ook instelbare varianten. De meeste rugsteunen zijn inklapbaar en voor alle maten bedden geschikt.

 

In- en uitstap bed hulpen

Om extra houvast te hebben bij het in en uit bed stappen, zijn bedbeugels een uitkomst. Deze bedsteunen kunt u onder uw matrasdrager leggen, dus u hoeft ze niet te monteren aan muur of bed zelf. Ze zijn er met een enkele steun of met twee steunen. Gaat u vaak op reis, dan is de inklapbare versie makkelijk mee te nemen. Optimale veiligheid biedt een bedhek. Ze kunnen zowel links als rechts worden geplaatst en zijn inklapbaar.

Een bedheffer, ook wel papegaai genoemd, helpt u met het overeind komen in bed. U kunt een papagaai met de voet achter onder uw bed zetten. Omdat ze in hoogte verstelbaar zijn kunt u de papegaai op de gewenste hoogte boven uw bed laten hangen. Er zijn ook bedheffers die u aan de muur achter uw bed kunt laten bevestigen.

Een andere mogelijkheid is een bedtouwladder. Een bedtouwladder wordt bevestigd aan het voeteneinde van uw bed. Zo’n ladder is gemaakt van stevig nylon en antislip handgrepen. U kunt hem in lengte verstellen.

 

Comfortabele bed toebehoren

Bent u niet in staat uw bed te verlaten, dan zijn er accessoires die uw verblijf in bed wat prettiger maken. Een daarvan is een bed dienblad. Zo’n dienblad is niet alleen handig wanneer u gaat eten, maar u kunt hem ook gebruiken om te schrijven of te lezen. Sommige dienbladen hebben vakken aan de zijkant waar u uw spulletjes in kunt leggen. Dankzij een opstaand randje schuiven uw spullen niet van het blad af.

Een bed leestafel is verrijdbaar, zodat u hem makkelijk aan de kant kunt schuiven. Zo’n tafel is niet alleen in hoogte verstelbaar, maar u kunt hem ook kantelen. Dat maakt lezen en schrijven wat makkelijker.

Is uw gehoor wat minder, maar heeft u wel een wekker nodig? Er zijn radiografische wekkers voorzien van een trilalarm. Dit trilalarm wordt doorgegeven aan een polsband. Het trilsignaal maakt u wakker zonder dat andere mensen dit horen.

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die uw verblijf in bed kunnen veraangenamen.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden